Information
År 1996 startade  Kenneth Sydefors, Sydis Konsthandel och har funnits på samma plats sedan dess. Sedan i år nu med Desmond Lindberg som ägare, men med Kenneth vid sin sida.
Hos mig hittar Ni såväl klassisk som modern konst, även stor samling skulpturer i trä av den kände konstnären Calle Örnemark. Även många originalteckningar med roliga historier av Albert Engström Det finns alltid ca 150 objekt till försäljning i min konsthandel i Nässjö. 

 Öppet

Tors 11-13

Fred 15-18

Lörd 11-13

Övrig tid Ring!

 0705-174855, el. 079-3350383 så bestämmer vi en tid. Kommer ner på 5 min.

Reser Ni långväga ring mig gärna först, så jag är på plats! Välkomna!

  

 
VÄLKOMMEN!
 
sydiskonst@telia.com

 

 

 

 

 

PS!

Ny mailadress sydiskonst@telia.com

Besöksadress:
Rådhusgatan 60
Postadress:
Box 49
571 21 Nässjö

Mobil:        0705-174855 el 079-3350383

ÄKTHETSINTYG

HEMLÅNING

BYTESRÄTT

SPECIALAFFÄR FÖR GOD KONST
 

Översiktsbilder från min konsthandel.

Specialiteter
Kolla gärna på följande konstnärer hos mig.
Calle Örnemark.
  CÖ  skulpturer i trä är kända i hela världen. Han har gjort både världens största mobila  och högsta (103m) skulpturer i trä (Bounty och Reptricket). Jag har troligen den största samlingen av mindre skulpturer i trä av honom.

Albert Engström 

Linjernas mästare. Ypperliga skämtteckningar - karikatyrer, ofta med enkla människor. Har ca 70st originalteckningar av honom med  roliga historier ofta avbildade i Strix (många Förstasidor).

Oscar Reutersvärd.

  Han målar "Omöjliga figurer" som lurar ögat att tror man kan bygga sådana men vilket är omöjligt. Detta är 70-80-tals konst, vilket jag tror kan bli framtidens samlingsobjekt.

Matti Knuuti.

  Han målar från det undermedvetna, som i trans. Matti säger: Det är den gudomliga i skapandet som jag vördnadsfullt eftersträvar i måleriet att lyssna i djupet av hjärtat.

Axel Lind

Har flera marinmålningar av honom.

 Jag söker    originalkonst av följande konstnärer:

Bengt Lindström Anders Zorn Carl Larsson Bruno Liljefors Bengt Nordenberg Picasso mm.

 

 

Tips!

Har fått in flera målningar av Lindorm Liljefors, från ett dödsbo. där mannen jagade tillsammans med Lindorm. Hög kvalitét.